PRĂJITURĂ HOME MADE AMBROZIA, fără zahăr adăugat

Dragi creatori de dulciuri, vă împărtășim ideea că oricine poate găti! Ingredientul principal este doar Dragostea de viață, care se asezonează perfect cu Imaginația creatoare.
 
Tocmai de aceea, am creat foile de prăjitură Ambrozia care pe lângă faptul că sunt din făinuri integrale și îndulcite natural cu pastă de curmale, ușurează foarte mult drumul de la imaginație la realitate.
 
Rețeta pe care v-o propunem, personalizată de noi, îmbină într-o combinație unică și mereu câștigătoare, dulcele cu săratul, ciocolata delicată cu impetuosul gust de arahide.
 
Pentru Prăjitura AMBROZIA am folosit 5 foi integrale (un set) și două tipuri de cremă:
 
CREMA DE CIOCOLATĂ:
  • 700 ml apă
  • 150 g zahăr de cocos
  • 100 g amidon
  • 250 g ulei de cocos
  • 250 g ciocolată Govinda clasica sau alt tip de ciocolată fină, fără zahăr adăgat
Folosind tehnica bain-marie ( fierbere în baie de aburi), veti folosi 2 tipuri de vas: unul mai mic (cel de pe foc) si unul mai mare (cel cu crema, de deasupra).
 
Pasul 1: Se dizolvă zahărul de cocos în apa călduță
Pasul 2: Se adaugă amidonul împreună cu ciocolata Govinda, mărunțită în prealabil la robot sau ruptă cu mâna
Se va amesteca continuu până la îngroșare, timp de 11 minute. Se lasă apoi la răcit și când este ușor călduță spre rece, o vom mixa cu mixerul la viteză medie și vom adăuga treptat uleiul de cocos.
Atenție! Uleiul de cocos poate fi mixat separat, pentru a fi mai cremos. E important să nu fie lichid, dar nici proaspat scos de la frigider (solid).
 
CREMA DE ARAHIDE:
  • 250 g unt de arahide fără zahăr adăugat
  • 150 g arahide sărate, rumenite și zdrobite
Arahidele se mărunțesc în granulație mai mare pentru bucuria unei texturi mai aparte și apoi se încorporează în untul de arahide
 
ASAMBLAREA PRAJITURII se face când crema este încă ușor călduță, imediat după ce am încorporat în ea uleiul de cocos.
 
Pe fiecare foaie de prăjitură Ambrozia se va așterne alternativ, 2 straturi de cremă ciocolată, apoi unul de cremă de arahide și apoi încă 2 straturi de cremă de ciocolată ( practic, fiecare foaie de prăjitură va avea în total 5 straturi subțiri de creme, 4 de ciocolata si unul de arahide). La final, trasăm cu paleta de întins dungi oblice pe suprafața prăjiturii, pentru un aspect tip „dune de nisip”.
 
Valabilitate la rece: 14 zile
 
Tips & Tricks:
  1. Prajitura este mai gustoasă dacă se va lăsa la răcit peste noapte, pentru a se îmbina aromele
  2. Puteți utiliza și Thermomixul, setare 11 min, 95 grade, viteza 3
  3. Se poate folosi cu succes și sirop de agave sau de struguri ( 200 g sirop + 500 ml apă). Mierea nu o recomandăm la fiert.